1 Ons doel en plan van aanpak
1.1Visie
Wat zou het mooi zijn in geval organisaties voor goede doelen over voldoende draagvlak en voldoende financiële middelen zouden beschikken. Daarbij kunnen promotionele en fondsenwervende acties een belangrijke rol spelen. Maar dergelijke acties vergen voor de meeste goede doelen veel expertise, tijd en/of budgetaire ruimte. Vandaar dat de stichting Charity Support zich inzet goededoelenorganisaties te steunen bij hun promotionele en fondsenwervende ambities..
1.2 Doelstelling
Het doel van onze stichting Charity Support is met haar acties zowel het draagvlak als de financiële middelen van geselecteerde goededoelenorganisaties te verhogen.
1.3 Aanpak
Acties voor het promoten en het werven van financiële middelen voor goede doelen kunnen extra effectief en attractief zijn in geval dergelijke acties gecombineerd worden met een kansspel zoals een loterij. Zeker wanneer naast loten waarvoor een inleg is vereist ook deelname zonder inleg mogelijk is.. Immers dan wordt een groter publiek bereikt hetgeen niet alleen het promotionele effect van het goede doel verhoogt maar de actie ook aantrekkelijker maakt voor sponsoring door het bedrijfsleven. Immers voor het bedrijfsleven geldt dat ook bij sponsoring in de vorm van charitable marketing een groot publiek belangrijk. is. In een later stadium kan worden besloten al dan niet naast de gratis loten ook loten te introduceren waarvoor wel een inleg nodig is.. Die strategie heeft geresulteerd in het door de stichting Charity Support ontwikkeld concept: ‘Charitysupport-actie’.
Het concept charitysupport-actie bestaat uit:
a) het beantwoorden van een enquêtevraag met het te begunstigen goede doel, als onderwerp.
b) deelname aan een kansspel in de vorm van een ‘ Birthdayloterij ‘ waarbij fraaie prijzen zijn te winnen en
c) een financiële bijdrage aan het goede doel gedoneerd door de stichting Charity Support. waarbij de bijdrage hoger is naarmate het aantal deelnemers aan de actie hoger is.
Aan de acties kan vooralsnog uitsluitend met één gratis lot per persoon worden deelgenomen. Daarbij zij opgemerkt dat de deelnemers aan de actie ook zelf – los van hun deelname aan de actie – het te begunstigen goede doel (de beneficiant) financieel kunnen steunen door gebruik te maken van de donatiebutton die aanwezig is op de website van de beneficiant zelf. Een degelijke donatie verhoogt echter niet hun kans prijswinnaar te worden. De exploitatiekosten van de charitysupport-acties worden gefinancierd door de stichting Charity Support. Dit is mogelijk dank zij haar sponsors, donateurs en erflaters.
1.4 De goededoelenorganisatie
Vooralsnog komen uitsluitend goededoelenorganisaties in aanmerking die door de belastingdienst zijn aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en/of door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) zijn erkend.
Het te begunstigen goede doel wordt op voordracht van ‘de commissie goede doelen ‘ door de stichting Charity Support gekozen. In overleg met de beneficiant worden onder meer de te kiezen antwoorden op de enqêtevraag vastgesteld.
1.5 Planning
1.5.1 2024-2026
Gekozen is voor een stapsgewijze introductie van het concept ‘charitysupport-actie’. Het is de bedoeling binnen de Nederlandse samenleving, jaarlijks 1-4 charitysupport-acties te organiseren. Na de introductie van een aantal Charitysupport-actis zal worden beslist in hoeverre loten mét inleg zullen worden geintroduceerd.
1.5.2 Financiering
Sinds de oprichting van de stichting Charity Support heeft de stichting kunnen rekenen op periodieke donaties. Ook voor de komende jaren is de betreffende financiële steun te verwachten waarbij ook een erflating in het verschiet ligt.
Onder verwijzing naar de gepresenteerde laatste jaarrekening(en) kan worden vastgesteld dat voor de periode 2024 – 2026 . de benodigde financiële middelen voldoende zijn voor het jaarlijks aanbieden van tenminste 1 charitysupport-actie.
1.6 Hoofdactiviteit
De belangrijkste activiteit van de Stichting Charity Support is het organiseren van charitysupport-acties, die vooralsnog beperkt blijven tot de Nederlandse samenleving. Naast de operationele activiteiten van de charitysupport-acties, inclusief het zorgdragen voor de benodigde marketing en de financiering wordt de nodige aandacht besteed aan het werven van sponsors , donateurs en erflaters.
2 Organisatie
2.1 Algemeen
Naam: Stichting Charity Support Foundation International, afgekort ‘Stichting Charity Support’.
De stichting is een initiatief van de huidige voorzitter en is notarieel opgericht op 19 juli 2001, te Best, Nederland, zie Statuten 2-1-2024
De stichting is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Als bron van inkomsten kunnen vooralsnog worden genoemd: sponsors, donateurs, vermogensfondsen en nalatenschappen.
Website: http://www.charitysupport.nl.
Email: info@charitysupport.nl.
Bankrekeningnummer:NL84INGB0009063934 .
Tel.0499-830292
KVK nummer 17137550 (KvK ZO Brabant).
RSIN nummer 8147.96.849, SBI-code 94996
2.2 Medewerkers
Bestuur: voorzitter Hans (dr J.L.C.) van Geel, gepensioneerd nucleairgeneeskunige, geen nevenfuncties.
secretaresse/penningmeester: mevr. Geke (G.P.J.) Joosten-Weide, oud medewerkster paedologisch instituut, nu pensionado, geen nevenfuncties.
IT-zaken: Patrick (P.H.J.G.) Princen, It-deskundige.
College van advies:
Prof. dr N. Berrevoet, dhr J.W.C. van Doremalen, mr E.M.E.W. Erb ,
prof. dr ir J.N.C. van Geel, ing.R. Munnikhof en ing. W.H. Vos.
Beleidsmedewerkers zoals bestuursleden kunnen uitsluitend een vergoeding voor hun vrijwilligerswerk ontvangen.
Hans van Geel
Na mijn pensioenering heb ik als mede-organisator van onze charitysupport-acties opnieuw mijn passie gevonden. Het is een prima uitdaging goede doelen te helpen bij het promoten en financieel steunen van hun activiteiten.
Geke Weide
De aanpak van het concept ‘charitysupport-acties’ spreekt mij aan . Het werk is nuttig en geeft mij voldoening.
Patrick Princen
Het helpen van instellingen bij hun software vind ik leuk om te doen. Zeker als het instellingen zijn voor goede doelen zoals de stichting Charity Support.